Ravjagt – en gratis fornøjelse

Rav er et naturelement, som vi danskere især forbinder med vestkysten. Hvert år bliver der fundet mange kilo rav på de danske kyster, og ravet bruges til mange forskellige ting. Selvom der er efterspørgsel på rav, så er det for nogle næsten jagten på det, som er det sjoveste. Mange danskere elsker at tage ud til kysterne og lede efter rav.

Om dagen kan det være svært at se dem, og man skulle tro at det ville være helt umuligt om aftenen og natten, men hvis du har det rette udstyr, så er det faktisk lettere end du tror.

Hvad er rav egentlig?

Rav er hærdet harpiks, som træerne for flere millioner år siden har svedt ud. Harpiksen er sunket ned i jorden, hvor hav, floder og isen fra istiderne har rykket rundt med det. Faktisk så har man fundet harpiks som oprindeligt stammer fra det vi kender som England i dag, hele vejen til det fjerne østen, i Rusland og Ukraine.

Når du samler rav op, så har du altså et betydeligt gammelt naturelement i hænderne, som har set det meste af verden forandre sig flere gange.

Brug en ravlygte for mere succes

Skal du jage efter rav, så kan du med fordel bruge en ravlygte. En ravlygte gør det lettere at spotte ravet imellem de mange sten. Fordelen ved at gøre dette om aftenen eller natten, det er at ravet lyser op, når du bruger ravlygten på det.

Om dagen kan det nemlig godt være svært at skelne imellem sten og rav, hvis de har samme farve. Hertil kan du dog altid bruge det gamle råd; nemlig at prøve at bide i det. Hos ravfund.dk kan du finde den rette ravlygte.

Beskyt dig selv med ravbriller

Hvis du har interesse i at prøve disse ravlygter, så er det en god idé at have et sæt ravbriller også. Lyset fra ravlygterne er ikke godt for øjnene, så hvis du eventuelt gerne vil have dine børn med, så gør du klogt i at beskytte deres sarte øjne.

Hvad bruger man rav til?

Rav er et ældgammelt naturelement, som man for det meste forbinder med smykker. Med sin bløde og relativt elastiske konsistens, så er rav utrolig let at forme på. Man kan altså lave nogle rigtig fine smykker ud af rav.

Man behøver faktisk heller ikke engang at aflevere sit rav til en guldsmed eller lignende. I og med at rav er så let at arbejde med, så er det sagtens noget du selv kan kaste dig ud i at lave smykker ud af. Nogle gange så kræver det ikke mere end en nål og snor. Du kan også bruge en boremaskine uden at ravet brækker midt over.

Er rav meget værd?

I modsætning til guld og sølv, så bliver rav faktisk mere værd, jo mere urent det er. Hvis du har mider eller lignende, som befinder sig inde ravet, så kan det faktisk vise sig at være rigtig mange penge værd. Disse fund fortæller os nemlig noget om vores fortid, og derfor stiger værdier på disse specielle fund altså.